7 Nisan 2012 Cumartesi

PETEK DİNÇÖZ




Duyanlar vardır. Birkaç ay önce ''Petek Dinçöz Yurt Dışına Açılıyor.'' diye söylentiler vardı.
Petek Dinçöz ''In The Eyes'' klibini çekmeye başlamış. Bu da oradan bir görsel. Söylenti olmaktan çıktı.
Hem Onun bir seveni olarak hem de Türk olarak kendisine başarılar diliyorum. Köstek olmayalım, ülkemizde iyi şarkıcılar var bu onlar için de iyi olabilir üstelik.
Görüyorum Petek Dinçöz'e ön yargı var bazı kişilerce. Tamam Petek'in hastası olmayabilirsin,onu sevmeyebilirsin,şarkılarını da sevmeyebilirsin. Durup durup da sana göre kötü olan işlerini göstererek iyi işlerini de kendince silmeye hakkın yok. Ve evet herkes her şarkıyı sevmez; ancak haksızlık başka bir şey. Petek bu iş için çok emek harcadı. O emekleri bari görmezden gelmeyin.
Ayrıca şunu  da söylemem gerek: Petek o her şarkısı tutan,her şarkısı da birbirine benzeyen, iki güzel söz yazıp üstüne aşırı sıradan bir beste koyan birçok kişiden daha çok başarıyı hak ediyor. Kanal başı denk geldiğimiz şarkıları dinleyin,söyleyenleri dinleyin. Çoğu birbirine benziyor. Petek en azından her şarkıyı ''aynı'' besteyle söyleme çabasında değil. Evet, bu söylediğim kişilerin de sevdiğim şarkıları var. Yine de bu asla onların çoğu şarkısının çok sıradan olduğu,çok da birbirine benzediği gerçeğini değiştirmeye yetmez.
O sıradan şarkıların şarkıcılarına gelseydi bu teklif onlara diyeceğiniz sözleri biliyorum: ''Ayyyy ne güzelll!...Ülkemizi de tanıtır. Türkler de iyi canım. Bizim de ünlülerimiz başarır bu işi.''
Öyle değil mi?
Üstelik altını çizerim Petek onlara gitmedi,onlar Petek'i izleyip Petek'e teklif götürdü.
Bu sözlerimin de Petek Dinçöz'e olan sevgimle ilgisi yok. Çünkü daha iş yapmadan kıza ön yargıyla yaklaşılınıyor. Bir de kız çok çalıştı,sürekli bir emek silme çabasında bazıları.
Aynı besteyi onlarca şarkıda kullananlara alkış tufanı var,Petek'e gelince bu kızda iş yok,ses yok.
Üstelik bu teklif Petek'e değil de bu söylediğim şarkıcılara da gelseydi tavrım yine aynı olurdu. Elbette desteklerdim. Sonuçta ülkemizin sanatçısı. Ancak, Petek'e gelince bazıları en azından ülkemiz sanatçısı olduğunu unutuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder